Belediye Sitesi
  • Haber Tarih : 10.04.2017
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Mutki merkez ve bağlı köylerinde görev yapacak güvenlik korucuları yemin ederek göreve başladı. Mutki merkez ve bağlı köylerinde görev yapacak güvenlik korucuları Mutki İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende yemin etti. Yemin töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe Garnizon Komutanı Ekrem Doğan yaptığı konuşmada terörle mücadelede Mutki bölgesi korucularının verdiği mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Göreve başlayacak arkadaşlarımız sadece Mutki’de değil, ihtiyaç duyulan her bölgede terörle mücadele edecek. Sizden istediğim ettiğiniz yemini asla unutmamanız” dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile görevlendirilen Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ise yaptığı konuşmada “ Önceden olduğu gibi bundan sonrada Mutki’de hiçbir terör örgütüne pabuç bırakmayacağız. Terör örgütleri ve ağa babalarının hiçbir faaliyet yürütmelerine müsaade etmeyeceğiz. Mutki korucularımızın namı ilçe sınırlarını aşmış durumda. Yeni başlayacak olan korucularımıza şunu söylemek istiyorum: Mutki’nin kahraman korucularının namını ilerletin. Zaten Mutkililer her zaman devletin yanında yer alarak gerek canlarıyla gerek mallarıyla terörle mücadele etmişlerdir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra 15 günlük eğitim sırasında dereceye giren güvenlik korucularına hediye verildi. Daha sonra güvenlik korucuları Türk bayrağı ve silahın bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti. İlçe Müftüsü Cemil Meriç’in yaptığı dua konuşmasından sonra yemin eden güvenlik korucularına Kuran’ı kerim hediye edildi.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf