Belediye Sitesi
  • Haber Tarih : 04.04.2017
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Mutki Belediyesi ve Bolu Belediyesinin ortak girişimiyle yapılacak olan dere kenarı düzenlenmesi ve Park yapımının proje çalışmaları tamamlandı. 83 bin metre karelik alana kurulacak parkın içerisinde düğün salonu, spor sahaları, lunapark, otopark, restoran, amfi ve aktivite alanları da yer alacak. Mutki Belediyesi ve Bolu Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında Mutki’de yapılacak olan dere kenarı düzenlenmesi ve park yapımının proje çalışmaları tamamlandı. 83 bin metre kare alana sahip parkın içerisinde yapılacak düğün salonu 3 bin beş yüz metre kare oturma alanına sahip olacak. Düğün salonu aynı zamanda bin kişilik kır düğünü yapılacak şekilde tasarlandı. Parkta, bin sekiz yüz metre kare alan üzerine de lunapark ve çocuk oyun alanları inşa edilecek. Projede bir diğer dikkat çeken ayrıntı da parkın ortasında yer alacak olan doğal görünümlü şelale. Proje kapsamında parkın içerisinde ikisi futbol sahası olmak üzere farklı branşlarda spor yapmaya olanak sağlayacak beş saha yer alacak. Parkta ayrıca süs havuzu, gezinti yolları, bisiklet yolu ve koşu yolları da yer alacak. Park alanı içerisinde yer alacak olan 110 araçlık otopark ise projenin tamamlayıcı özelliği olarak dikkat çekiyor. Dere kenarı düzenlenmesinde ise, özel tasarlanmış korkuluklar ve aydınlatmalar kullanılacak. Yapılacak peyzaj çalışmasıyla da ağaç ve bitki örtüsüyle dere kenarının estetik açıdan daha zengin olması hedefleniyor. Dere kenarı düzenlenmesi ve park tasarlanış açısından birbirini tamamlayarak parkta zaman geçirenlerin doğa ve suyla bütünleşmesi planlanıyor. Kılıç, “Proje Sadece Mutki’ye Değil Bitlis’e de Hitap Edecek” İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname(KHK)ile görevlendirilen Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, projenin Mutki’ye sağlayacağı katkıya değinerek, “Böyle bir alana ihtiyaç vardı. Mutki’nin sosyal açıdan birçok eksiği bulunuyor. Projeyle birlikte sosyo-kültürel anlamda birçok kazanım olacak. Projenin İlçe ekonomisine, sosyal gelişimine katkısı olacak” dedi. Mutki’nin İl merkezine yakın olduğuna dikkat çeken Mehmet Kılıç, “Proje sadece Mutki’ye değil Bitlis’e de hitap edecek. Bu hem İl hem de İlçe için kazanım. Devam edecek olan yatırımlarımızla Mutki çok daha güzel olacak. Park projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Bolu Belediye Başkanı, Alaaddin Yılmaz ise görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Projeden sadece Mutkililer değil çevre illerin vatandaşları da faydalanacak. Mutkilileri mutlu edebilirsek proje amacına ulaşmış olacak.” Öte yandan projenin imar çalışmalarına Ağustos ayında başlanması bekleniyor.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf