Belediye Sitesi
  • Haber Tarih : 28.03.2017
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Mutki Kaymakamlığı ve Mutki Belediyesinin ortak girişimiyle yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi hizmete başladı. Merkez, fitnees salonu, kreş ve kurs sınıflarıyla Mutkili kadınların uğrak noktası olmaya aday. Mutkili kadınların sosyal ihtiyaçlarını karşılaması, köyden gelen kadınların ise dinlenip ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Aile Destek Merkezi(ADEM) açıldı. Kadınlar için eğitim ve el sanatları kurslarına ev sahipliği yapacak olan ADEM ayrıca çocuklar için de kreş imkanı sunuyor. Dinlenme odası ve fitnees salonu da bulunan ADEM, özellikle köyden gelen kadınlar için tek alternatif konumunda. ADEM hakkında bilgi veren koordinatör Esma Alagöz, “Şu anda Halk Eğitimin açtığı iki kurs bulunuyor. Biri trikotaj diğeri ise sabun yapımı kursları. Kurslara katılanların sayısı 20-30 kişi. Köylerden gelen kadınlar da dinlenip ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca kreş imkanımız da var. Çocuklar gelip burada bulunan oyun alanlarında eğlenebiliyor” dedi. ADEM’in açılmasıyla özellikle köyden gelen kadınların birçok sorununun çözümü olacağı öngörülüyor.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf