Belediye Sitesi
  • Haber Tarih : 22.03.2017
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Belediye Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen toplantıda köylerde İmam Hatip ortaokullarının açılmasıyla ilgili bilgi verildi. Mutki Belediyesi Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen toplantıda köylerde olan ortaokulların İmam Hatip’e dönüştürülmesi için muhtarlara bilgi verildi. Başkan Kılıç, İmam Hatiplerin önemine değinerek, “Bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan biride kız çocuklarının okula devam etmemesi. İleride sayının artmasıyla kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okuma imkanı olur. Milli manevi değerlerimizle büyüyen bir nesil yetişir. Anne babanın milli manevi değerlerini bilmesi demek çocuklarında o doğrultuda yetişeceği anlamına gelir. Bundan dolayı sizin de İmam Hatip meselesini önemsemenizi istiyoruz. Toplum içinde bunu teşvik etmeniz gerekiyor” dedi. İmam Hatip Konusunda Endişeye Gerek Yok İmam Hatip okullarının belli dönemlerde bazı kısıtlamalara maruz kaldığının altını çizen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti “Endişeniz olmasın ben de İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bizim zamanımızda İmam Hatip okulları en gözde okullardı. Herkesin kayıt yaptırmak istediği, çocuğunu yollamak istediği okullardı. Ama maalesef malum 28 Şubat süreci yaşandı. Öğrencilerin bir kısım puanları kesildi. Ailelerde çocukların geleceğini düşünerek istemelerine rağmen göndermediler.” 4+4+4 Önemli Bir Kazanım Kılıç, 4+4+4 sisteminin İmam Hatip okulları için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Bizimde hedefimiz bir çocuk ortaokulu bitirdiğinde en azından kuran okuyabilsin. Bu şekilde liseye başlasın. Eminim ki bu bölge İmam Hatiplere büyük rağbet olacak. Bizde dördüncü sınıfları gezip bir bilgilendirme yapacağız.” şeklinde konuştu. Toplantı muhtarların talep dilekçelerini vermesiyle sona erdi. Öte yandan gelecek hafta muhtarlarla genel bir toplantı yapılacağı bilgisi de verildi.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf